امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳
شما اینجا هستید : تاج تهویه  -> محصولات > چیلر تراکمی >

چیلر تراکمی چیست ؟ همه چیز در مورد چیلر تراکمی ، قیمت، محاسن و مزایا و ویژگی ها

چیلر های تراکمی تاج تهویه گستر در دو نوع آبی و هوایی ( یکپارچه و مجزا ) و در ظرفیت دمای 3 الی 500 تن متناسب با عملکرد انواع مبرد ها همچون R407c  - R22 , ريال134ش ( طبق درخواست خریدار ) تولید می شوند این چیلر های تراکمی از نظر کاربردی در دو نوع چیلر های صنعتی و چیلر های تهویه مطبوع ساخته می شوند. در این مقاله ابتدا طرز چیلر تراکمی، اجزای چیلر تراکمی و سپس تجهیزات چیلر تراکمی به همراه معرفی چیلر تراکمی آب خنک و انواع چیلر تراکمی را در فصلی جداگانه بیان می کنیم. در نهایت نیز عکس چیلر تراکمی و شماتیک چیلر تراکمی ارائه خواهد شد.

چیلر تراکمی
چیلر های تراکمی در واقع به دسته های مختلفی تقسیم می شوند و ما در مقاله سعی داریم تمام نکات مهم را درباره ی این دستگاه مهم در تجهیزات سرمایش زا و روند عملکرد آن برای شما بگوییم. چیلر های تراکمی در واقع از مهم‌ترین تجهیزات در هر مکان صنعتی به حساب می آیند که خرید آن ها در واقع یکی از واجبات در هر مکان صنعتی یا موتور خانه های اماکن تجاری و مسکونی می باشد. این دستگاه ها وظیفه ی خنک کردن ماشین آلات صنعتی و تهویه هوای فضا های داخلی را بر عهده دارند.
 این دستگاه ها با تولید آب یا هوای سرد و ایجاد برودت باعث خنک شدن ماشین آلات صنعتی و همچنین تهویه ی فضای داخلی می شوند. اما باید بدانید که تنوع در تولید این تجهیزات نیز بسیار زیاد است و چیلر های گوناگونی با کارکرد های مختلف امروزه تولید می شود. این تنوع می تواند گستره ی بیشتری از نیاز ها را با توجه به نیاز شما و همچنین ویژگی های پروژه پوشش دهد. چیلر های تراکمی بر حسب نوع کمپرسور و نوع کندانسور به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به آن می پردازیم. 
دستگاه چیلر تراکمی بخار بر حسب نوع کمپرسور به انواع سانتریفوژ، روتاری، اسکرو، پیستونی و اسکرال تقسیم می گردد. فاکتورهای بسیاری در انتخاب نوع کمپرسور چیلر دخیل می باشند که آب و هوا، اقلیم  محل پروژه، نوع پروژه، معماری سوله و کاربری پروژه از جمله آن ها می باشد. در واقع کمپرسور را می توان قلب تپنده ی چیلر ها دانست که بی وقفه کار می کنند، به همین علت کمپرسور ها عموما عمر کمتری نسبت به دیگر اجزا در چیلر های تراکمی دارند. برای جلوگیری هر چه بیشتر از استهلاک چیلر ها، بهتر است سازگار ترین کمپرسور را با شرایط انتخاب کنیم. با من همراه شوید تا در ادامه به بررسی انواع کمپرسور ها بپردازیم. 
چیلر تراکمی چیست ؟ همه چیز در مورد چیلر تراکمی ، قیمت، محاسن و مزایا و ویژگی ها
اما دسته ی بعدی نیز بر حسب نوع کندانسور می باشد. در این دسته چیلر های تراکمی بر اساس نوع کندانسور تعبیه شده در آن ها به دسته های هوا خنک، آب خنک و تبخیری دسته بندی می شوند. در واقع دسته ی هوا خنک نیز به دو شاخه ی دیگر یک پارچه و دو پارچه تقسیم می شوند. در ادامه در مورد هر یک از این چیلر های تراکمی توضیحات بیشتری خواهیم داد. پس اگر برای کسب و کار خود به دنبال خرید این تجهیزات سرمایشی مهم هستید تا انتهای مقاله همراه ما باشید. 

انواع چیلر های تراکمی بر اساس نوع کمپرسور

کمپرسور سانتریفوژ centrifugal 
کمپرسور های به کار رفته در چیلر های تراکمی سانتریفیوژال برای پروژه های بزرگ استفاده می شوند. پیش تر هم گفتیم یکی از فاکتور های مهمی که در انتخاب نوع چیلر موثر می باشد، ابعاد پروژه می‌ باشد. این دستگاه بی نظیر با ایجاد برودت، سرمایش و تهویه ی هوا ظرفیت های ۳۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلو وات را به راحتی می تواند جواب گو باشد. 
کمپرسور روتاری Rotaty 
اگر به دنبال تجهیزات سرمایشی با ظرفیت کم هستید، چیلر تراکمی با کمپرسور روتاری برای شما مناسب است. مینی چیلر روتاری برای ظرفیت های پایین تهیه ی مطبوع استفاده می شوند. ظرفیت حدودی این نوع ۳ تا ۳۰ کیلو وات می باشد. 
کمپرسور اسکرو screw 
اما اگر در ظرفیت بالا به دنبال چیر های تراکمی هستید اسکرو می تواند با قدرت هر کدام ۷۰ تا ۱۰۷۰ کیلو وات، تمام انتظارات شما را از یک تجهیزات سرمایش را بر آورده کند. این نوع کمپرسور علاوه بر ایجاد برودت و سرما، تهویه ی فضای داخلی را نیز به خوبی انجام می دهد. این نوع نیز به دلیل عملکرد ساده، بسیار محبوب و پر فروش است. 
کمپرسور پیستونی   reciprocating
این نوع کمپرسور در واقع عملکردی شبیه به روتاری دارد. چیلر هایی که کمپرسور پیستونی دارند اغلب در ظرفیت های  ۲ تا ۲۰۰ کیلو وات استفاده می شوند. این دستگاه کاربرد بسیار جامعی دارد و می تواند به راحتی تهویه ی هوا و خنک کردن و سرمایش تجهیزات و ماشین های صنعتی را بر عهده داشته باشند. طول عمر این نوع کمپرسور را می توان به طور متوسط ۲۰ سال دانست. 
کمپرسور اسکرال scroll 
قبل تر هم گفتیم که نوع کمپرسور به کار رفته در چیلر های تراکمی، المان بسیار مهمی در تقسیم بندی و قیمت گذاری آن ها محسوب می شود. نوع کمپرسور انتخابی را پروژه ی شما و میزان انتظار شما تعیین می کند. با این تفاسیر چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرال نیز در دسته ی مینی چیلر های تراکمی جای می گیرد و برای پروژه هایی با ظرفیت پایین مناسب است.
 ظرفیت هایی بین ۵ تا ۱۰۰ کیلو وات برای این نوع کمپرسور مناسب می باشند. نوع اسکرال علی رغم ظرفیت پایین خود به خوبی سرمایش ایجاد می کند و تهویه مطبوع را انجام می دهد. این نوع در برودت زایی بسیار قوی می باشد و راندمان و طول عمر بیشتری نسبت به نوع پیستونی دارند و دلیل آن هم ساختار ساده ی این کمپرسور ها می باشد.

معرفی انواع چیلر های تراکمی بر حسب نوع کندانسور

المان مهم دیگری که در دسته بندی چیلر ها نقش مهمی ایفا می کند، نوع کندانسور می باشد که تاثیر مستقیمی بر قیمت دارد، لذا کارفرمایان با توجه به خواسته و مطالبات خود باید اطلاعات کافی در این حوزه داشته باشند تا هر چه بهتر بتوانند چیلر مناسب را انتخاب کنند. در این قسمت با انوع کندانسور آشنا می شوید. 

 معرفی انواع چیلر های تراکمی بر حسب نوع کندانسور

چیلر های آبی یا خنک آب را بشناسید

این چیلر ها با داشتن کندانسور و برج خنک کننده، امکان ایجاد برودت مداوم را دارند. در این نوع آب خنک به دور دستگاه می چرخد و در واقع با کاهش حرارت دستگاه سبب خنک شدن آن می شود. بعد آب گرم توسط برج خنک کننده ای که در خود چیلر تعبیه شده است، دوباره سرد می شود و توان انجام دوباره ی این عمل و ایجاد برودت را به دست می آورد.
 توجه داشته باشید که استفاده از این چیلر نیز، به شرایط پروژه ی شما بستگی دارد. در واقع فاکتور های مهمی من جمله، دسترسی به آب، برق، هزینه ی برق مصرفی، شرایط اقلیم و ...  در انتخاب این چیلر تراکمی که با فرآیند های ترمودینامیکی عمل می کند، دخیل هستند. 
 چیلر های آبی یا خنک آب را بشناسید
چیلر های تراکمی آب خنک، مزیت های بیشتری نسبت به دیگر چیلر های تراکمی  مانند هوا خنک دارند. قدرت خنک کنندگی بیشتر و  مصرف برق پایین تر را می توان مهم ترین ویژگی این چیلر تراکمی دانست. این مزایا و ویژگی ها باعث شده است که این نوع چیلر برای ظرفیت های بالا مناسب تر باشد. اما در دهه های اخیر اقبال عمومی برای استفاده از چیلر های آب خنک در پروژه های صنعتی رو به کاهش می باشد. دلیل کاهش استفاده از چیلر آب خنک را می توان محدودیت های شرایط اقلیمی پروژه، هزینه های بالای بهره برداری و کمبود منابع آبی دانست. 
بنابراین پروژه ها و حوزه های زیر صفر برای استفاده از این چیلر ها سازگار تر می باشد. هزینه های نگهداری این نوع نسبت به نوع هوا خنک بسیار بالا تر است و دلیل آن وجود برج خنک کننده و متعلقات آن می باشد. در واقع استهلاک برج خنک کننده که اصلی ترین قطعه در این دستگاه است، به دلیل آلودگی آب و هوای اغلب شهر ها و موارد دیگر بسیار سریع اتفاق می افتد و همین هزینه ها را می تواند چند برابر بکند. 
چیلر های تراکمی
چیلر های آب خنک در مقایسه با چیلر نوع بعدی یعنی هوا خنک آلودگی صوتی کمتری تولید می کنند که این به علت نوع کمپرسور و کندانسور به کار رفته در آن ها می باشد. اگر این نکته را در نظر نگیریم می توان گفت در کل راندمان و طول عمر چیلر های هوا خنک نسبت به این نوع چیلر ها بیشتر می باشد و به همین علت بسیاری از افراد در دسته بندی های خود امتیاز کمتری به این نوع چیلر ها می دهند.

همه چیز در مورد چیلر هوا خنک یا هوایی

در این نوع چیلر ها لوله هایی داخل دستگاه تعبیه شده اند که در آن ها مبرد داغ جریان دارد که به وسیله ی جریان هوای وارد شده توسط تعدادی فن از بالای دستگاه، خنک می شوند. در واقع نقش کندانسور در این نوع چیلر ها را می توان ایجاد برودت برای خنک کردن این جریان داغ دانست. چیلر های تراکمی هوا خنک به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند که در ادامه به هر کدام از آن ها می پردازیم: 
چیلر هوا خنک
چیلر هوا خنک یک پارچه: در چیلر های یک پارچه تمام متعلقات دستگاه چیلر، داخل یک دستگاه تعبیه شده اند و خروجی و وردی دستگاه فقط آب و برق می باشد که از ساختمان تامین می شود. به همین علت محل قرارگیری این چیلر ها عموما در سقف ساختمان  ها می باشد. 
چیلر نوع دوم یا دو پارچه: در نوع دوم چیلر های تراکمی هوا خنک، در یک قسمت کندانسور هوایی و در قسمت دیگر کمپرسور، شیر انبساط و اپراتور قرار می گیرد. علت این فاصله را می توان عدم تحمل سقف ساختمان برای وزن این نوع چیلر دانست. با این روش و طراحی، کندانسور هوایی در سقف و باقی متعلقات در قسمت دیگر می تواند تعبیه شود که این وزن وارده به سقف را کمتر می کند.
 البته  باید یاد آور شویم که این نوع چیلر تراکمی، دارای معایبی همچون هزینه های بالای راه اندازی و ایجاد افت فشار مبرد خروجی از ساختمان دانست. بنابراین تنها در موارد ضروری از چیلر های تراکمی هوا خنک استفاده می شود. بهتر است دوباره یاد آور این نکته شویم که نوع پروژه و مطالبات شما از انواع چیلر، نوع این دستگاه را تعیین می کند. 
توجه داشته باشید هرچند صدای کندانسور و کمپرسور در این نوع چیلر ها بیشتر می باشد، اما می توان با چند راه حل تا چند درجه این آلودگی صوتی را کاهش داد. هرچند در این نوع میزان آب مصرفی صفر می باشد اما چیلر های تراکمی هوا خنک برای نقاط گرمسیری مناسب نیستند و در صورت استفاده در این محیط ها بهتر است از کمپرسور با ظرفیت بالا استفاده کرد و مبرد کم فشاری را برای عملکرد بهتر و بیشتر این نوع چیلر تراکمی فراهم آورد. لذا در خرید انواع چیلر های تراکمی هوا خنک تمام شرایط را در نظر بگیرید. 

نکات مهم چیلر تراکمی با کندانسور تبخیری

کندانسور تبخیری بر اساس کاهش دما از طریق تبخیر کار می کند. به این صورت که بخار داغ مبرد خروجی از کمپرسور وارد لوله ی کندانسور می شود و جریان آب خنک به سطح خارجی لوله ها پاشیده می شود. به دلیل دمای بالای مبرد در لوله ها بخشی از این مایه ی اسپری شده تبخیر می شود و در نتیجه دمای مبرد کاهش می یابد. 
چیلر تراکمی
این نوع چیلر ها که با نام تبخیری معروف شده اند، فروش کمتری را در بین انواع چیلر های تراکمی از آن خود کرده اند. یکی از علت های عدم استفاده از این نوع چیلر تراکمی را می توان اساس کار آن دانست. سرمایش تبخیری هزینه های گزافی را علاوه بر مصرف برق به همراه دارد. از آنجایی عمل تبخیر در اقلیم شرجی و رطوبت بالا به کندی صورت می گیرد چیلر تبخیری برای این مناطق مناسب نیست. 

نتیجه گیری و حرف آخر در مورد خرید چیلر های تراکمی

در این مقاله سعی کردیم بهترین و جامع ترین اطلاعاتی را که برای خرید انواع چیلر تراکمی نیاز است را به شما عزیزان ارائه دهیم. خرید و فروش انواع چیلر ها امروزه بسیار راحت و با سهولت انجام می گیرد. اما لازم به ذکر است که این تجهیزات نیز هزینه ی زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت. لذا در خرید انواع چیلر های تراکمی در هر نوع آن، ابتدا شرایط پروژه را تمام و کمال بسنجید، سپس بودجه ی خود را تعیین کرده و با توجه به نیاز پروژه و شرایط آب و هوایی منطقه اقدام به خرید انواع چیلر تراکمی کنید.
خرید چیلر تراکمی
 تمام فاکتور های ذکر شده می تواند در طول عمر چیلر های تراکمی، هزینه های مصرفی و میزان عملکرد موثر باشند. با مشاوره از افراد کار بلد می توانید نوع چیلر مناسب با نیازتان را پیدا کنید. توجه داشته باشید که حتما از جای معتبر خرید کنید، میزان کیفیت متریال استفاده شده در چیلر ها و قطعات آن  ارتباط مستقیمی در عملکرد و در نتیجه پروژه ی شما خواهد داشت.
کارخانه : جاده مخصوص کرج ، کیلومتر 13 ، شرکت تاج تهویه گستر
تلفن : 26353225    26353258   77501641   77607488
پست الکترونیک : info@tajtahvieh.com
پیوند ها
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت تاج تهویه گستر می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح